Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
CATALÀ ENGLISH ESPAÑOL
 
separadorCabezal
filete
filete
ELABORACIÓ


Varietats: Samsó, Garnatxa negra, Syrah i Cabernet Sauvignon.
Al Lytos, s’hi dóna la conjunció de les vinyes velles d’una edat mitjana de 60 anys conreades en terrenys de llicorella, i d’altres vinyes més joves conreades en terrenys on s’hi barreja la llicorella i l’argila.
Fermentació – maceració a temperatura controlada entre 25 i 27ºC buscant la màxima extracció d’aromes varietals i dels tanins més madurs,perllongant-se un total de 25 dies.
Fermentació malolàctica parcialment en bóta, per passar a una posterior criança en barriques de roure Francès durant 12 mesos.

NOTA DE CATA LYTOS


Color cirera picota cobert, molt brillant, i amb un matís violaci.

La primera impressió en nas és intensa, mostrant notes de fruits vermells silvestres (mores, groselles i cassis) i matisos florals (violetes), després d'una breu oxigenació, apareixen notes d'una major complexitat destacant suaus notes balsàmiques (eucaliptus), notes especiades i fines herbes, a més de matisos aportats per la criança en barrica (intens en vainilla i cacau, i lleugeres notes torrefactes).

El seu atac en boca és alhora fresc, intens i amable, tot això és símptoma d'un aconseguit equilibri entre la seva frescor (acidesa), la integració del seu alcohol (suavitat) i la seva estructura madura (tanins). En la seva evolució en boca, ens mostra el seu volum i persistència, destacant el seu sabor a fruites madures (móres i cassis) i el matís floral (violeta), que posteriorment dóna pas a notes de cacau i torrefactes, per acabar molt lentament amb un marcat postgust de regalèssia.

NOTA DE TAST LYTOS 2009


Color granat violaci molt ben cobert i brillant. En nas és franc i intens, mostrant en una primera fase una fusta molt fresca (cedre) la qual dóna pas, després d’una lleugera aireació, a notes de fruites madures i flors (cassís, móres i violetes) amb un fons balsàmic i especiat.
Molt potent i fresc en boca, amb generosos tanins madurs encara per polir. En una primera fase apareixen notes de fruites negres (móres i prunes). Durant la seva evolució, a la boca sorgeixen matisos més complexes com la vainilla, mentol i regalèssia, i unes subtils notes torrefactes i minerals perfectament ensemblades.
De perllongat postgust, la sensació final és la d’un vi fresc de bona acidesa , molt potent, equilibrat i carnós,acceptant el consum immediat o la seva posterior evolució a l’ampolla.

PUNTUACIÓ Guía Peñín 2010


LYTOS: 90 punts (sobre 100).


PUNTUACIÓ WINE DECANTER 2011 (sobre 137 vins de la DOQ Priorat i Montsant).


LYTOS: 17'0 punts (sobre 20). Obtenint la 19 ª posició global.
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

     
 
separadorPie
  Bodega: Ctra. De El Molar a El Lloar, Km. 10, El Molar. Priorat - Tarragona 43736. T/F. +34 977 054 851 M. +34 618 104 140 - enologia@agnesdecervera.com
Oficinas en Barcelona, C/ Dos de Mayo 266 - Bajos Barcelona 08025. T +34 934561111 F +34 934554848 M +34 648 811 880 - comercial@agnesdecervera.com